Product Description
Faina fara gluten pentru paine fara gluten
Ingrediente: amidon de porumb 60%, faina de orez 20%, faina de porumb, fibre vegetale de psyllium si bambus, faina din seminte de guar.
Valori nutritionale medii per 100g.
Valoare energetica 1424 kJ / 336 kcal
Lipide 1,1g din care acizi grasi saturati 0,29g
Carbohidrati 75,6g din care zaharuri 3,85g
Fibre alimentare 2,9g
Proteine 4,4g
Sare 1,75g
Greutate 500g
RETETA PENTRU PAINE ALBA FARA GLUTEN
Ingrediente: 500g de mix, 350 ml apa, 25g de drojdie sau un pliculet de drojdie uscata, 1 lingura de ulei de masline.
MOD DE PREPARARE
Se topeste drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute la repaos. Se amesteca mixul de faina cu uleiul de masline, se adauga drojdia topita si se framanta bine timp de 5 minute minimum (daca se utilizeaza mixerul se amesteca toate odata, daca se framanta cu mana se face o gropita in mijloc si se adauga ingredientele putin cate putin),pana se obtine un aluat neted si omogen. Se presara aluatul abundent cu faina (utilizati faina de orez, sau similare, fara gluten) si se pune pe o hartie de copt pudrata in prealabil cu faina. Se acopera aluatul si se lasa la repaos timp de 15 minute intr-un loc caldut. Se formeaza de preferinta painite de 50/60g fiecare. Se aseaza painitile intr-o tava de copt si se lasa la dospit intr-un ambient de circa 28°C / 30°C timp de 60/90 de minute.
Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 200°C/220°C timp de 15/20 de minute pana se obtine rumenirea dorita.
POFTA BUNA !
Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.