Reduceri!

Ulei de cocos fara gluten MCT, BIO

Prețul inițial a fost: 47,90 lei.Prețul curent este: 45,00 lei.

In Stock

Quick Overview

Recomandat persoanelor active, ca sursa de energie in timpul unui efort fizic si persoanelor care urmeaza un regim KETO.

     

În stoc

Poți plăti cu cardul, fără comision.
Taxă de livrare 19 lei, toată țara.
Pentru comenzi peste 280 lei, livrarea este GRATUITĂ.

Product Description

Ulei de cocos fara gluten MCT, BIO

Ingrediente: Ulei vegetal 100% * ( Ulei de nuca de cocos MCT (acizi grasi cu lant mediu).

* = din agricultura ecologica controlata.

Valori nutritive / 100g.
Energie: 3760 kJ / 900 kcal
Lipide 100,0g  acizi grasi saturati 100,0g
Glucide 0,0g din care zaharuri 0,0g
Fibre alimentare 0,0g
Proteine 0,0g
Sare 0,0g

NU CONTINE ALERGENI.

Greutate 250ml

Ce este uleiul MCT si de unde provine?

  • Traim intr-o lume dinamica in care suplimentele alimentare ne ajuta la multe din problemele de sanatate pe care le avem, un plus de imunitate, o vedere mai buna sau dorim un somn mai bun.
  • Uleiul MCT adesea este promovat ca avand multe dintre cele mai dorite beneficii pentru sanatate.

Ce este acest ulei si ce anume reprezinta MCT ?

  • MCT inseamna trigliceride cu lant mediu – grasimi alimentare care in mod natural se gasesc in surse alimentare cum ar fi uleiul de palmier, uleiul de cocos si in unele produse lactate ca: branza, untul, iaurtul si laptele de vaca si de capra.
  • In cazul uleiului MCT, astfel de acizi grasi sunt extrasi din „surse de miez de palmier si nuca de cocos” ulterior sunt transformati intr-un lichid limpede.
  • Unul dintre beneficiile care face uleiul MCT unic este faptul ca moleculele sale sunt mai mici decat multe alte tipuri de grasimi, ceea ce le face mai usor de digerat.
  • Majoritatea grasimilor au o circulatie mai complicata prin corp, MCT-urile avand un lant mai scurt de atomi de carbon, sunt digerate rapid si transportate direct la ficat si transformate in energie.
  • De aceea, uleiul MCT poate fi consumat si in scop medical.
  • Dupa digestie, MCT-urile sunt rapid absorbite de intestin, intrand rapid in fluxul sanguin si transportate direct în ficat.
  • In ficat, MCT-urile sunt transformate in cetone, care pot fi utilizate prompt pentru energie sau stocate pentru a fi utilizat ulterior.
  • Dupa ce sunt transformate in cetone, acestea sunt distribuite in intregul corp, ajungând la organe vitale precum : inima, creierul, muschii si rinichii.
  • Corpul poate folosi aceste cetone ca o sursa de energie pentru creier in loc de glucoza sau zahar.
  • Cetonele sunt create atunci cand corpul transforma grasimea in energie in timpul unui proces numit cetoza.
  • Acest proces creste capacitatea corpului de a arde grasimile, motiv pentru care uleiul MCT este apreciat pentru dieta si pierderea in greutate.
  • Este, folosit uneori si ca aplicatie tonica pentru a ajuta la hidratarea sau rehidratarea pielii uscate.

Cum poate fi utilizat uleiul MCT în alimentatie?

  • Este usor adaugarea uleiului MCT in dieta. Trebuie doar, pur si simplu, amestecata in mancarea preferata pentru a primi beneficiile sale sanatoase.
  • Pentru ca este fara gust si incolor, uleiul MCT poate fi consumat simplu sau adaugat la diverse produse fara a le altera gustul.
  • Multi consumatori incorporeaza uleiul MCT in retete, de asemenea,ca beneficii suplimentare pentru sanatate.

Cateva din modalitati populare de a consuma uleiul MCT:

Smoothie:

  • Adaugarea de ulei MCT in smoothie-uri sau shake-uri inainte sau dupa antrenament ofera mai multa energie pentru exercitii si ajuta la recuperare dupa antrenamentele de mare intensitate.

Cafea MCT:

  • Amestecarea uleiului de cocos sau a uleiului MCT in cafea este una dintre cele mai populare utilizari pentru uleiul MCT.
  • Cafeaua amestecata cu MCT stimuleaza energia si ajuta la stimularea creierului la inceputul zilei.

Sosuri de salata sau marinate:

  • Obtineti beneficiile uleiului MCT in sosuri si marinate fara a ajusta gustul.

Sosuri:

  • Deoarece uleiul MCT are un punct de fum foarte scazut, poate fi folosit doar pentru gatit la temperaturi scazute.
  • Acest lucru il face un plus perfect pentru sosurile care pot fierbe fara a reduce eficacitatea MCT-urilor.

Atentie:

  • Datorita punctului sau de afumare relativ scazut, uleiul MCT nu este indicat pentru gatit la temperaturi ridicate.
  • La o temperatura de peste 284 de grade, uleiului MCT se descompune si pierde nutrientii benefici.
  • De asemenea, acest lucru provoaca eliberarea de radicali liberi nocivi.
  • Uleiul de nuca de cocos este o alternativa mai buna pentru gatit si este evaluat cu un punct de afumare de 350 de grade Fahrenheit.

Iată cateva alte simple moduri de a-l integra in dieta :

  • Se amestecă in ciocolata topita.
  • Adaugat intr-un tartinat de maioneza.
  • Se intinde pe paine prajita inlocuind untul.
  • Amestecat in cereale fierbinti.
  • Folosit pentru a acoperi floricelele de porumb.

Care este doza recomandata de ulei MCT?

  • Uleiul MCT contine 100% acid caprilic si capric, ceea ce inseamna ca consumatorii nu trebuie sa consume o cantitate atat de mare pentru a primi aceleasi beneficii ca si cu uleiul de samburi, uleiul de cocos, de palmier sau alte surse de trigliceride cu lant mediu alimentar întreg.
  • Recomandare de consum este de 1 lingura pana la de 3 ori pe zi.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.